Guide – alt du skal vide om sommerdæk

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Guide – alt du skal vide om sommerdæk

Måske har du allerede bemærket, at dagene bliver en smule længere og varmere, for hver dag der går. Vi er gået foråret i møde, og gør så småt klar til at byde sommeren velkommen endnu engang. For mange bilejere betyder dette et skift til sommerdæk. Er du ny bilejer, som ikke ved noget om sommerdæk? Så læs med herunder, hvor du får en guide, med alt du skal vide om sommerdæk. Måske vil du blive overrasket!

Hvornår skal man skifte til sommerdæk?

Et af de mest spurgte spørgsmål, der findes, når det kommer til skiftning af sommerdæk er: hvornår skal man skifte til sommerdæk? Du kan som bilejer selv vælge, hvornår du vil skifte fra vinterdæk til sommerdæk. April er dog som udgangspunkt en god måned at skifte til sommerdæk. Grunden til dette er, at i april falder risikoen for glatte og isdækkede veje, og det er derfor helt oplagt at skifte fra vinterdæk til sommerdæk! Rigtigt mange vælger desuden at få skiftet fra vinterdæk til sommerdæk i påskeferien i april, da mekanikerne rundt om i landet her har ekstra tid.

Er sommerdæk farlige om vinteren?

Mange tror, at sommerdæk og vinterdæk er det samme, og at de derfor begge kan bruges både om sommeren og vinteren – dette er dog ikke tilfældet! Ligesom at vinterdæk er farlige om sommeren, kan sommerdæk også være farlige om vinteren. Om vinteren giver sommerdæk nemlig bilen dårlig acceleration, der kan forsage alvorlige bilulykker. Derudover har sommerdæk lav rullemodstand, da de ikke er lavet til koldt snevejr, hvilket også kan forsage alvorlige ulykker. Der er altså ingen tvivl om, at du skal huske at skifte fra vinterdæk til sommerdæk og fra sommerdæk til vinterdæk, så snart muligheden byder sig.

Er der forskel på benzinforbruget ved vinter-og sommerdæk?

En af grundende til at det er absolut vigtigt, at du sørger for at skifte fra vinterdæk til sommerdæk i ordentlig tid, er at der er forskel på benzinforbruget ved henholdsvis vinter-og sommerdæk. Vinterdæk er lavet af blødere gummi, og derfor har de også en større friktion. Dette betyder, at bilen bruger langt mere benzin pr. kilometer på vinterdæk end på sommerdæk. Sørger du ikke for at skifte til sommerdæk på et passende tidspunkt, kan du altså hurtigt komme til at betale mere på benzinforbruget, end du lige tror! Dette er især en ulempe for dig, der har et skarpt bilforbrug, der skal overholdes hver måned.