Kør billigere og skån miljøet

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Kør billigere og skån miljøet

Priserne på brændstof stiger i disse tider hurtigere end du kan nå at sige: “Tankstation,” og ikke engang en elpris kan redde dig fra en uhyrlig høj regning hvis du kører mange km. om dagen, for også her stiger priserne.

En af de eneste løsninger hvis du gerne vil spare penge, og stadig have bil er altså at køre mere miljøvenligt, hvilket som navnet siger, ikke kun skåner din pengepung, men også miljøet.

Er du i tvivl om hvordan? Så læs med her.

Sæt farten ned

Det er selvfølgelig ikke sjovt at skulle stå tidligere op for at komme på job, men en af de bedste løsninger, hvis du ønsker at spare på brændstoffet, er faktisk at sætte farten ned, og så meget længere tid tager det heller ikke.

Her er et eksempel med en bil der normalt kører ca. 18 km pr. liter i gennemsnit.

40 kilometers motorvejskørsel ved 110 km/t tager 21,5 minutter og bilen bruger 2,2 liter brændstof.

Samme strækning med 90 km/t. tager 26,5 minutter og bilen bruger 1,7 liter brændstof.

Kører du denne strækning 2 gange om dagen 5 gange om ugen kan du altså spare 10 liter brændstof, og bruger kun 10 minutter ekstra om dagen på transport.

Kør med de rigtige dæk

Det er bestemt ikke lige meget om du kører med sommerdæk i vinterhalvåret, eller med vinterdæk i sommerhalvåret. Med de forkerte dæk har du nemlig også et forkert vejgreb, hvilket altså også koster ekstra brændstof.

Ved at vælge sommerdæk når temperaturen er til det, samt at køre med det rette dæktryk kan du altså spare mellem 5-10% brændstof.

Husk det rigtige gear

Mange kører ofte i et gear der er for lavt. Prøv om din bil kan trille gennem byen i 4. eller 5. gear i samme hastighed som i 3. gear.

Især de nyere biler kan køre med langt lavere omdrejninger uden det har samme betydning for motoren, som ved ældre biler.

Fjern det unødvendige

Vægten på bilen er heller ikke ligegyldig. Så kører du f.eks. med tagboks, cykelstativ, et ekstra dæk eller noget helt andet, så overvej om du kan undvære det til hverdag.

Jo mere ud har i bilen, jo mere vejer den, og jo mere koster det at køre i den.

Der er mange måder at reducere dit brændstofforbrug på, du kan f.eks. også tage et kursus i at køre mere grønt.