Vælg de rigtige indbygningsspots til udendørs brug

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Vælg de rigtige indbygningsspots til udendørs brug

LED indbygningsspots er oplagte til udendørs brug, hvis du ønsker et let og god løsning til belysning. Det kan være langs gavlen på dit hus eller i garagen. Du kan se indbygningsspot til udebrug hos Easy-light.dk. Du skal dog være opmærksom på, at der er forskel på de forskellige spots, ud fra om de er til indendørs eller udendørs brug. Det kræver nemlig ekstra meget af selve godkendelsen af en spot, hvis den skal hænge udendørs og kunne tåle det skiftende vejr.

Det er heldigvis en billig løsning, og det kræver ikke ret meget, når du vælger LED indbygningsspots. De er også langt sikrere, og der er mindre risiko for fx brandfare, da de ikke bliver lige så varme, som normale lyspærer.

Sådan vælger du de rigtige spots til udendørs brug

Når du skal vælge de rette spots til udendørs brug, skal de havde godkendelsen IPX4, som er en betegnelse for, at de fx kan holde til lidt vand. Det betyder ikke, at du kan placere dem opad i fx haven foran din hoveddør, da de ikke tåler store mængder vand. Men almindelig regn, hvis de hænger og lyser nedad, kan de sagtens tåle.

Du skal også vælge disse spots, hvis du ønsker at have indbygningsspots hængende på badeværelset, da der jo bliver fugtigt og vådt i tide og utide, når du tager bade og det damper. Husk altid at lufte ud, men du behøver aldrig at være urolig for, at der sker noget med de små spots i loftet, og det er en rar sikkerhed og tryghed at have i hverdagen.

Få lys med forskellige farver farver

Du kan også vælge muligheden og modellen med farver. Det betyder ikke, at lyset altid er farvet. Du kan sagtens vælge et mere normalt lys, hvis du mest er til den slags. Oplever du dog et behov for at ville kunne skifte lyset, hvis du fx vil ændre stemningen eller stilen det sted, hvor lamperne sidder, skal du vælge den model, hvor der er mulighed for at skifte farve.

Du styrer disse pærer med en medfølgende fjernbetjening, hvor du kan trykke på den farve, du måtte ønske, og så skifter lysene. Du kan også vælge en hvid eller varm hvid, hvis du netop skal bruge lysene i din gavl, hvor det ville se underligt ud med blåt eller grønt. Det kan dog være, at du i fremtiden får lyst eller behov for at ændre i lysenes farve, og derfor kan det være rart at have muligheden.