Bæredygtighed selv i de små ting

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Bæredygtighed selv i de små ting

Bæredygtighed bliver vigtigere og vigtigere

 

Bæredygtighed er et af de helt store emner i 2021. Når man snakker om miljømæssig bæredygtighed, handler det i alt sin enkelthed om, at vi skal passe på jorden. Den skal ikke tage skade af den måde vi lever på, og den skal kunne fortsætte med at være rar at bo på for de fremtidige generationer. Der er kommet mange nye tiltag indenfor bæredygtighed, og du gør måske også selv en indsats for at hjælpe til? Det kan være at du sorterer dit affald, eller at du overvejer madspild i ugens madplan. Ligegyldig hvad er alt en hjælp, og selv med de små ting kan du være med til at gøre verden til et mere bæredygtigt sted. En af de overvejelser, man kan gøre sig, er dog alt den emballage vi bruger og modtager i hverdagen. Mange varer og produkter er efterhånden pakket ind i plastik. Plastik er lavet af olie og bidrager derfor til klimaforandringer, når det bliver afbrændt, og bidrager derfor ikke til den bæredygtige verden.

Stempelpuder både i og udenfor hjemmet

 

Arbejder du på kontor? Har du små børn? Eller er du bare et kreativt menneske? Ligegyldig hvor du er i livet, så er du nok rendt ind i en stempelpude. En stempelpude er en pude med tryksværte i, som kan bruges til at lave aftryk med. De kan findes med alle farver tryksværte i, og aftrykkene kan laves i alle former. Stempelpuder kan derfor også bruges til alt fra professionelle anliggender til leg og udfoldelse for de små. De er hermed også en af de ting, som kan have problemer med emballage, da de bruges overalt. Det er mindre produkter som dette, som ofte bliver glemt i mængden når man snakker om bæredygtighed. Men med så mange forskellige virksomheder, som sælger stempelpuder, er det vigtigt at finde de helt rigtige, som du som forbruger hermed kan hjælpe med at gøre mere bæredygtige – b.la. med den rigtige emballage.

 

Hvordan kan du gøre en forskel?

 

Med klimakrisen hængende over hovedet kan det være svært at forestille sig at du som et enkelt menneske kan gøre en forskel. Men med alle de tiltag der bliver taget fra forskellige virksomheder, kan du gøre en stor forskel bare ved at støtte og bakke op om de tiltag. Om det er at tænke over madspild, sortere dit affald eller købe økologisk, så gør alle små handlinger en forskel i det store billede. Men gør du dig overvejelser indenfor, hvad du mere kan gøre? Så sørg for at have emballage med i tankerne og sæt foden ned overfor unødvendig brug af den. Der findes mange forskellige virksomheder, som har fået en masse erfaring indenfor dette felt, og med deres rådgivning er det nemt at kunne gøre specifikke varer som f.eks. stempelpuder mere bæredygtige. Det er vigtigt for sådanne virksomheder at samle så meget opbakning som muligt, så det tydeligt ses for fabrikanter at dette er en vigtig faktor.

 

Det er vigtigt at passe på vores jordklode, både for vores egen og for fremtidige generationers skyld. Sæt derfor foden ned og find hjælp til, hvordan du og de produkter du bruger kan blive mere miljøvenlige.