Sådan gør du din bil klar til serviceeftersyn

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Sådan gør du din bil klar til serviceeftersyn

Uanset hvilke bil du har, vil du opleve, at den cirka hver andet år skal til serviceeftersyn. Her går en mekaniker slavisk igennem bilen, og undersøger, om noget skal fikses og ordnes. Nogle slipper med få fejl og mangler, mens andre står med en større regning, fordi bilen fejler en masse. Hvis ikke du ønsker at mekanikeren skal finde en masse småfejl på din bil, er det en god ide at gøre den klar til serviceeftersyn. Vil du vide, hvordan man gør lige netop dette? Så læs med herunder, hvor du får svaret.

Kontroller olier og væsker

Noget af det første din mekaniker vil gøre, når han får bilen til syn, er at tjekke bilens olier og væsker. Han tjekker eksempelvis sprinklervæske, kølervæske og olie. Fordi du bruger bilen ofte, vil mekanikeren hurtigt opdage, at der højest sandsynligt mangler både olie og væske i din bil. Hos mange mekanikere bruger de dyrere bil olier og væsker, end en almindelig privatperson ville gøre. Hvis du ønsker at undgå at betale ekstra for denne procedure, kan du vælge selv at kontrollere olier og væsker i din bil. På denne måde er du sikker på, at dette ikke bliver en ekstra udgift ved dit serviceeftersyn.

Undersøg dækkene

Det lyder måske skørt, men ønsker du at gøre din bil klar til serviceeftersyn, kan det være en god ide at undersøge dens dæk. Ja, du læste rigtigt! Dækkene er, ligesom bilens olier og væsker, noget af det første en mekaniker vil tjekke, når bilen kommer til syn. Mekanikeren vil eksempelvis tjekke, om du har de rette dæk på din bil, og om der er luft nok i dækkene. Disse ting kan du faktisk selv tjekke, hvis blot du undersøger dækkene. Du vil hurtigt kunne mærke, om dækkene mangler luft, og du vil herefter let kunne pumpe ekstra luft i dem. Undersøger du selv dine dæk inden syn, kan du også her spare en ekstra udgift!

Nedskriv fejl og skader

Er der fejl og skader på bilen, du ikke selv kan ordne, kan det være en god ide at skrive dem ned, før bilen skal til serviceeftersyn. Dette skaber ikke kun et overblik for dig, men også for mekanikeren! Ved at lave en liste over eventuelle fejl og skader på bilen, ved mekanikeren lige præcis, hvad han skal lede efter, og du kan på denne måde spare en masse tid på yderligere værkstedsbesøg.