Den bæredygtige livsstil behøver ikke at være dyr

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Den bæredygtige livsstil behøver ikke at være dyr

Kunne du godt tænke dig at føre nogle mere bæredygtige tiltag ind i din hverdag? Der er flere og flere, der begynder at tænke over deres ansvar for klimaet, og det betyder altså også, at hverdagen skal være grønnere. Der er dog også nogle, som kan have den holdning, at det både er svært og dyrt at have en grønnere livsstil, men sådan behøver det slet ikke at være. Herunder får du tre eksempler på grønne tiltag til din hverdag, som ikke nødvendigvis behøver at gøre din livsstil dyrere.

Billig varmepumpeløsning

De energikilder, som man bruger i blandt andet hjemmet, er et af de områder, hvor nemt kan finde en mere bæredygtig løsning – det er eksempelvis ved at få sig en varmepumpe. Det kan dog være ret dyrt at få installeret en varmepumpe i huset, hvilket også afskrækker nogen fra at gøre det.

Derfor er det heldigt, at der findes varmepumpeleasing, som altså betyder, at du har en varmpumpe på abonnement i stedet for at betale et kæmpestort beløb på en gang. Så det kan du eventuelt overveje, hvis du gerne vil have mere bæredygtighed ind i hjemmet.

Genbrugstøj- og møbler

Et område, hvor det næsten kan være billigere at være bæredygtig, er når det handler om forbrug af eksempelvis tøj, møbler og ting til hjemmet. Det er nemlig særligt forbruget af disse ting, som er med til at skade planeten, og derfor kan man jo overveje, om man i stedet for at købe alting fra nyt skal til at blive bedre til at finde genbrugsfund. Man kan få rigtig meget, både tøj og møbler, som faktisk slet ikke fejler noget, og som også typisk vil kunne købes til langt billigere priser. På den måde kan du altså være bæredygtig, unik og pengesparende på en og samme tid.

Tag cyklen, når det er muligt

Det sidste bud på en bæredygtig løsning til hverdagen, der er billig, er faktisk så billig, at den er gratis – det handler nemlig om, at du skal tage cyklen, hver gang du skal noget. At køre i eksempelvis bil hver gang man skal noget, også selvom det bare er en tur ned i det lokale supermarked, udleder meget CO2. Derfor vil løsningen om at tage cyklen, hver gang man skal noget, der ikke er for langt væk, altså være rigtig god – og så koster det slet ikke noget.