3 tips til dig, der skal anlægge ny terrasse

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

3 tips til dig, der skal anlægge ny terrasse

Har du og familien en ny terrasse eller indkørsel på tegnebrættet, så er der nogle faktorer og redskaber, du måske ikke er klar over på nuværende tidspunkt, at du får brug for. Derfor hjælper vi dig i denne artikel med at opnå det bedste resultat, som også holder i mange år frem.

1. Udlejning frem for køb

Når man skal anlægge ny terrasse, indkørsel, stier eller lignende, er det vigtigt, at man har sørget for at komprimere underlaget grundigt inden. Dette gør man i praksis ved at stampe jord, sand og grus sammen til en kompakt masse med en pladevibrator.

 

Hos Nordjysk Lift har de kraftfulde pladevibratorer til leje til attraktive priser. Der findes flere forskellige modeller og variationer i sortimentet, og dit valg af pladevibrator bør baseres på omfanget af det projekt, du skal igang med.

2. Vælg den rette maskine til dit projekt

Selvom en pladevibrator for sin vis er en ganske simpel maskine at anvende, så er der stadig forskellige funktioner at tage højde for.

 

Først og fremmest skal du overveje maskinens størrelse. Pladevibratorer fås i modeller på op til +200 kg, hvilket egner sig godt til store arealer, større entreprenørarbejde og lignende.

 

Skal man derimod have stampet et mindre areal i haven derhjemme, er en lille pladevibrator – en såkaldt jordloppe – tilstrækkelig til at udføre arbejdet optimalt.

 

Selvom maskinens vægt i kombination med slagkraften, der føres gennem pladen, har betydning for effektiviteten og graden af komprimering, så skal man ikke kimse ad de små modeller, som stadig kan levere den fornødne kraft og vibration.

 

En anden ting, man bør have med i sine overvejelser, inden man lejer en pladevibrator, er selve formen på pladen. En almindelig, firkantet plade er den mest anvendte hos både private og erhverv, men i tilfælde hvor jorden skal stampes i en bue eller omkring en søjle, kan det være mere oplagt at leje en pladevibrator med rund plade.

 

Endelig er det værd at overveje, hvilken type motor maskinen har. Typisk er forbrændingsmotorerne mere kraftfulde, men der kan være miljø- og sundhedsmæssige fordele ved at vælge en pladevibrator på el eller batteri.

3. Rådfør dig med eksperter

At begive sig ud i et nyt projekt, man aldrig har udført før, med en maskine man ikke har kendskab til, kan både være spændende og nervepirrende. Heldigvis er der masser af gode råd at hente hos Nordjysk Lift, ligesom deres team af erfarne medarbejdere altid står klar til at give en grundig vejledning og instruktion til brug af pladevibratoren.

 

Generelt er der gode muligheder for at opnå et godt resultat, når bare man har undersøgt sagerne først, og når man vælger at leje sit materiel hos en professionel maskinforretning, der har sagerne i orden.