Hold orden på værkstedet og optimer arbejdsgange

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Hold orden på værkstedet og optimer arbejdsgange

Det er vigtigt at holde styr på værkstedet og det ikke ender med at blive for rodet. Hvis det bliver for rodet, så kan det hurtigt være svært at holde styr på arbejdsdagen. Og det kan hurtigt have en negativ indflydelse på bundlinjen, fordi man simpelthen ikke er effektiv med sin tid.

Læs med her for at få nogle gode råd om hvordan du nemmere holder orden på værkstedet.

Slanger og kabler skal væk af vejen

Det er først og fremmest vigtigt at sørge for, at alle slanger, kabler og lignende kommer væk af vejen. Så snart de ikke er i brug længere, så skal de pakkes væk. Det er ikke meningen at de skal ligge og flyde over det hele, så man eventuelt kan falde over dem. På den måde kan man nemlig ikke have fokus på selve arbejdet, fordi man hele tiden skal have fokus på ens omgivelser og sørge for, at man ikke kommer til skade.

Du kan eventuelt tage et kig på en slangeopruller. Sådan en kan hurtigt hjælpe dig med at holde styr på dine slanger og det kan dermed gøre arbejdsdagen en del mere effektiv for dig.

Hygiejnen skal være i orden

Selve hygiejnen er også vigtig at holde styr på. Et værksted er trods alt et sted, hvor mange mennesker kommer og går hele tiden. Alle disse mennesker har en masse bakterier og virusser med sig, som de nemt kan give videre til de andre, hvis stedet er uhygiejnisk.

Det handler om altid at have det rimeligt pænt og ryddeligt på stedet. Og det handler om at have en god kultur for, at man simpelthen lige går rent efter sig selv og rydder op, når man er færdig med en bestemt opgave. På den måde er det slet ikke så svært at holde tingene rene og pæne.

Brug et par minutter sidst på dagen til at rydde op

Derudover kan det være en god ide at indføre en regel om, at man til sidst på arbejdsdagen lige bruger et par minutter på at rydde hele værkstedet op. Hvis man er sammen om det og flere til at gøre det, så tager det slet ikke så lang tid.

Og fordelen ved dette er at man dermed hver dag lige kommer i bunds med roderiet. Og på den måde kan man også hver dag møde ind til et dejligt opryddeligt værksted.