3 tips til dig, der vil skifte nyt tag på din bolig

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

3 tips til dig, der vil skifte nyt tag på din bolig

Et byggeri er en stor ting at gå i gang med og det er en lige så stor ting at gå i gang med at skifte taget på boligen ud med et nyt. Læs med her for at få tre gode råd til hvordan du håndtere dette på den rette måde.

Hyr professionelle

Det er en god ide at hyre professionelle til jobbet, hvis du gerne vil have skiftet taget ud med et nyt. Du ville jo hellere ikke gå i gang med et byggeri af en tilbygning helt selv. På samme måde må du heller ikke gå i gang med selv at fiske taget. Det er er vigtigt at det bliver gjort ordentligt, så du bliver tilfreds med slutresultatet og der er styr på sikkerheden.

Og nu hvor vi snakker om sikkerheden; Opsæt faldsikring i samarbejde med det firma, som du hyrer til at klare jobbet for dig. Det er vigtigt at der er noget der kan hjælpe med at fange arbejderne, hvis de nu skulle komme ud for lidt af en rutsjetur ned fra taget. Hvis det er et meget højt hus vi snakker om, så kan det være lidt af et fald de kommer ud for.

Hvordan skal taget se ud?

Du skal naturligvis også gøre dig nogle grundige overvejelser om, hvilket tag du egentlig skal have på huset. Et tag er ikke bare et tag. Det kan have meget stor indflydelse af din bolig og er en vigtig del af det overordnede byggeri.

Der er mange forskellige typer tage at vælge imellem. Prøv at tage en snak med firmaet du hyrer og hør dem ad, hvilket tag de tror er det bedste for dig. De kan give dig en bedre ide om, hvilket tag der er nemmest at vedligeholde og lignende. Men farve, struktur og så videre er helt op til dig at bestemme.

Skal du have ekstra isolering nu hvor du er i gang?

Hvorfor ikke gå i gang med at lave lidt ekstra isolering under taget, nu hvor du er i gang med det store byggeri og udskiftning af det gamle tag? Jo bedre isolering du har i hjemmet, jo lavere vil din varmeregning også blive. Det kan derfor blive en ganske god investering af dine penge, hvis du lige ordner denne del også.

Det kan hurtigt blive til et stort byggeri, hvis du skal til at lave denne isolering efter du allerede har lagt det nye tag på. Og hvem kan lide at have håndværkere rendende hele tiden? Det er meget bedre bare at gøre det hele på en gang og få det overstået. Det er ligesom et plaster der skal rives af.