Er du glad for miljøet? Så skal du bygge med fundablokke

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Er du glad for miljøet? Så skal du bygge med fundablokke

Hvis du skal til at vælge materialer til dit næste byggeprojekt, og hvis du også er glad for miljøet, så skal du helt klart overveje at bruge fundablokke i dit næste byggeprojekt. Der er nemlig en række miljømæssige fordele ved at bygge med fundablokke.

Hvad er en fundablok?

fundablokke er blokke, der er formet som et stort H, og som er fremstillet i beton. Fundablokke bruges for det meste til at bygge fundamente i vægge eller sokler med, men hvis man er kreativ, kan man også bruge det til mange andre ting. Der er f.eks. folk, der har fremstillet reoler i fundablokke, og de kan være med til at skabe et råt look i hjemmet, hvis bare man har fantasien med til at skabe noget fantastisk. Det kan være, at du allerede har hørt om fundablokke, men kender dem under et andet navn. Det kan f.eks. være navne som sokkelblokke, støbeblokke eller forskallingsblokke. Måske der er en lille klokke, der ringer nu?

Beton kan fremstilles lokalt

Det kræver ikke andet end grus, sand, vand og kalk, når man skal fremstille beton. Du kan derfor nemt finde fundablokke, der er fremstillet lokalt, så de ikke skal fragtes, hvilket jo er dårligt for miljøet. Det sparer jorden for en masse unødvendige ressourcer, og så står du desuden tilbage med et materiale, der er fantastisk. Det kommer vi mere ind på nu.

Beton har lang levetid

En af de andre gode fordele ved beton er, at det har en god og lang levetid. Det er et meget slidstærkt materiale, som tåler slid fra både mennesker og natur. Hvis du bygger i beton, så kan du godt regne med, at du får noget, der holder i mange år. Men hvorfor er det godt for miljøet? Det er det, fordi man ikke skal købe flere produkter for at vedligeholde det, og så skal man heller ikke til at bygge om i andre materialer, fordi det ikke holder.

Beton holder på varmen

Hvis der er noget, der er dårligt for miljøet, så er det, når vi bruger alt for meget varme i vores huse. Det er vigtigt med god isolering, og det kan beton være med til at give dig! Beton er nemlig utrolig god til at holde på varmen, så du let kan skrue op for varmen og sørge for, at den bliver der.