Derfor elsker jeg mit træ ur

Artikler om energi, bæredygtighed og byggeri

Derfor elsker jeg mit træ ur

Jeg har altid været meget glad for ure. Og dette gælder endnu mere for mit nye træ ur. Hvis man kort ser bort fra træ-delen af uret, er der generelt noget fedt ved alle de små mekaniske dele, der bare kører og kører i baggrunden, imens man kan se viserne bevæge sig. Ure har også meget historie og er noget, der har fandtes i flere hundrede år, hvilket er endnu mere utroligt, at man for flere hundrede år siden har haft en god nok forståelse af mekanikken til at kunne konstruere noget så flot og fintfølende. I den sammenhæng er der noget fedt ved træure, da de på en måde sammenfletter en tid før uret blev opfundet, hvor man primært brugte træ, og så på den anden side en tid efter opfindelsen af mekanikken i uret, der stadig er relevant i dag. Det var på Greentown, at jeg fandt mit træ ur, og det er hurtigt blevet det ur, jeg bruger mest. 

 

Et træ ur, som man tydeligt kan se er træ

Et træ ur føles både unaturligt og naturligt på samme tid. Unaturligt, fordi vi er vant til at se ure i plastik og metal, der let falder i et mekanikken i uret og ser menneskeskabt ud. Men et træ ur ser samtidig naturligt ud, fordi det er lavet af noget så naturligt som træ. Ud fra det ydre, så skulle man næsten tro, at det ikke var menneskeskabt, og at det kom fra et træ, plante eller lignende. På denne måde er et træ ur en nem måde at skille sig ud fra mængden på. Derudover har et træ ur en positiv indbygget signalværdi, fordi det signalerer, at man går op i naturlige materialer og bæredygtighed og ikke bare gå med et hvilket som helst dårligt plastik ur, der kan gå i stykker hvert øjeblik. En anden imponerende ting ved træure er, at de både kan laves, så de skilter med træ-materialet, men andre ure kan være lavet på en måde, hvor man næsten ikke kan se, at det er træ, før man er tæt på. På denne måde er der også noget til de flestes smag. 

 

Gaven til kvinden i dit liv: Et dameur i træ

Min hustru har haft det samme ur i flere år, som jeg har givet hende, men jeg tænker, at det snart er på tide med en opgradering. Jeg er også sikker på, at hun vil blive glad for et træ ur, selvom hun måske ikke går lige så meget op i ure, som jeg selv gør. De fleste mennesker kan nemlig godt sætte sig ind i lysten til at skille sig ud – på en positiv måde selvfølgelig. Og det har man god mulighed for med et træ ur, vil jeg mene.